You are currently viewing Ik gaf mijn vader een Apple Watch – zijn 3 grootste vragen, beantwoord

Ik gaf mijn vader een Apple Watch – zijn 3 grootste vragen, beantwoord

Mijn vader stelde me zijn Apple Watch vragen, zodat jij dat niet hoeft te doen

Was het een beetje duivels van me om mijn vader zijn allereerste Apple Watch te geven zonder enige gebruiksaanwijzing? Zeker, maar ik deed het in de hoop dat hij alle vragen zou stellen die iemand die geen smartwatch expert onder snelkiesnummer heeft, zou stellen. En ik dacht dat tenminste enkele van zijn vragen betrekking zouden hebben op dingen waar ik hier op Tom’s Guide nog niet eerder aan gedacht heb.

Mijn vader, bijvoorbeeld, is een gezondheidsfanaat die probeert van de Apple Watch 6 een dagelijkse fitnesstracker te maken. Hij is niet zo bezig met het cureren van meldingen of het onder de knie krijgen van de opgefriste berichtfuncties in watchOS 8.

Ik geef toe dat hij me verrast heeft door de meeste basisfuncties zelf uit te vogelen. Ook al is de Apple Watch notoir gebruiksvriendelijk, hij heeft nog nooit een wearable gedragen met zo veel toepassingen als die van Apple. (Het is niet voor niets elk jaar de beste smartwatch.)

Toch kwam hij, na een paar dagen en trainingen alleen met zijn Apple Watch, terug met een paar terechte vragen, die ik hieronder allemaal beantwoord heb.

Heeft de Apple Watch automatische pauze bij het fietsen?

Deze vraag beledigde me een beetje. Als mijn vader werkelijk mijn Apple Watch 7 workout test of Apple Watch 7 review had gelezen, zou hij weten dat a) er inderdaad een auto-pauze functie is voor fietstochten in de buitenlucht en b) die niet automatisch ingeschakeld wordt. Je moet naar Instellingen > Workout > Auto-Pauze gaan en Auto-Pauze aanzetten. De Apple Watch biedt momenteel autopauze voor de trainingstypen Running en Outdoor Cycling (maar niet voor wandelen, helaas,) en je kunt voor elk apart kiezen.

De routinematige fietstocht van mijn vader omvat een stop voor push-ups en tricep dips bij een cluster van openbare bankjes. Toen hij van zijn fiets sprong, zei hij dat hij het bijhouden van zijn rit had gepauzeerd nadat zijn Apple Watch een “Klaar met je training?” prompt had gegeven. Maar hij vergat de workout voor de tweede helft van zijn rit te pauzeren, zodat hij aan het eind geen nauwkeurige meting van zijn inspanning kreeg. Je hebt in ieder geval een oplossing voor de volgende keer, pa.

Zal de Apple Watch ECG app me waarschuwen als ik een hartaanval krijg?

Met uitzondering van de Apple Watch SE kan elke Apple Watch sinds de Apple Watch 4 elektrocardiogrammen (ECG’s) om je pols toedienen. Van alle native apps op de Apple Watch interesseerde ECG mijn vader het meest. Zou het hem echt kunnen waarschuwen voor een hartaanval, vroeg hij zich af?

Er zijn een aantal hulpmiddelen om de gezondheid van het hart met de Apple Watch te beheren, hoewel het niet met zekerheid een hartaanval kan opsporen. In plaats daarvan kan het een onregelmatig ritme signaleren dat op atriumfibrillatie (AFib) suggereert. Als een Apple Watch toch mogelijke tekenen van AFib oppikt, kun je daarna medische hulp inschakelen om te zien wat er aan de hand kan zijn.

Hoe dan ook, de ECG sensor in de Apple Watch is een preventief hulpmiddel voor iedereen die de werking van zijn hart goed in de gaten wil houden. Mijn vader controleert voortdurend zijn hartslag bij inspanning, dus hij is zich ook zonder de ECG app behoorlijk bewust van wat er aan de hand is. Maar als hij meer wil weten over het gebruik ervan, volgt hier onze gids over het gebruik van de Apple Watch ECG app.

Kan ik de Apple Watch als golfhorloge gebruiken?

Op typisch gepensioneerde wijze brengt mijn vader zijn vrije tijd vaak door met golfen. Als zodanig komen zijn eerdere ervaringen met verbonden horloges voort uit het gebruik van de beste Garmin horloges met golfspecifieke functies, zoals de Garmin Approach S62 of Garmin Approach S20. Hij draagt ze echter nauwelijks buiten de fairway. Zou hij zijn nieuwe Apple Watch dan ook op de links kunnen dragen?

Het korte antwoord is ja. Sommige van de beste Apple Watch apps zoals SwingU en V1 Game en The Grint kunnen de Apple Watch in een digitale caddy veranderen, compleet met GPS, swing en score bijhouden. Bepaalde functies die je van een traditioneel golfhorloge zou verwachten kosten echter meestal extra.

En dan, zelfs als je betaalt voor een premium ervaring, kan de levensduur van de batterij een groot probleem zijn. De beste GPS horloges zouden in GPS modus even lang mee kunnen gaan als de Apple Watch, zonder de constante locatie-tracking waar de meeste golfers naar op zoek zijn. Mocht je Apple Watch 18-holes overleven zonder te sterven, dan zul je hem daarna niet lang meer kunnen gebruiken voor je hem laat opladen. Ik stel voor om weer op je beste sporthorloge over te schakelen als je golft.

Als er een afscheidsadvies is dat ik mijn vader en andere beginnende Apple Watch gebruikers kan geven, dan is het dat je het meeste uit je smartwatch haalt naarmate je er meer mee speelt. Er staan allerlei aanpasbare instellingen, verborgen functies en extra apps tot je beschikking, als je maar weet waar je moet zoeken.

Leave a Reply