You are currently viewing Hoe thuisbioscoop Werkt ?

Hoe thuisbioscoop Werkt ?

Wat is thuisbioscoop ?

Thuisbioscoop is moeilijk te definiëren — het is eigenlijk gewoon een vage term voor een bepaalde benadering van thuisamusement. In het algemeen is een thuisbioscoopsysteem een combinatie van elektronische componenten die is ontworpen om de ervaring van het kijken naar een film in een bioscoop na te bootsen. Wanneer u een film bekijkt op een home cinema systeem, gaat u meer op in de ervaring dan wanneer u een film bekijkt op een gewone televisie.

Om te zien hoe thuisbioscopen dit doen, laten we eens kijken naar het oorspronkelijke model — de bioscoop. Als het op beeld en geluid aankomt, kan de bioscoop een verbazingwekkende ervaring bieden die we thuis gewoon niet krijgen. Dat is meestal de reden waarom mensen willen betalen om naar de bioscoop te gaan, ook al is het huren van een film goedkoper. Er zijn een paar belangrijke onderdelen die TV kijken en naar de film gaan heel verschillend maken.

thuisbioscoop

Een van de grootste verschillen is de geluidservaring. Wanneer u een film gaat kijken in een kwaliteitsbioscoop, hoort u de muziek, geluidseffecten en dialoog niet alleen van het scherm, maar overal om u heen. Als u hebt gelezen hoe filmgeluid werkt, weet u dat een standaard bioscoop drie luidsprekers achter het scherm heeft – één rechts, één links en één in het midden – en verschillende andere luidsprekers verspreid over de rest van de bioscoop. In dit surround-geluidssysteem hoort u verschillende delen van de soundtrack die van verschillende plaatsen komen. Als iemand aan de linkerkant van het scherm iets zegt, hoor je dat meer uit de linker luidspreker. En in een film als “Star Wars” hoor je een rommelende swoosh van de voorkant van de bioscoop naar de achterkant gaan als een ruimteschip naar de camera en van het scherm vliegt. Je bent meer betrokken bij de ervaring van het kijken naar een film omdat de wereld van de film overal om je heen is.

De tweede belangrijke component van de bioscoopervaring is het grote formaat van het filmscherm. In een bioscoop neemt het scherm het grootste deel van uw gezichtsveld in beslag, waardoor het heel gemakkelijk is om uzelf in de film te verliezen. Je zit immers in het donker met maar één ding om naar te kijken, en alles waar je naar kijkt lijkt veel groter dan het leven.

We gaan ook graag naar de film omdat we alles zo goed kunnen zien. Filmprojectoren laten zeer grote, heldere beelden zien. De details zijn veel scherper dan wat we zien op een gewone 19-inch televisie, en de beweging is veel vloeiender. We zijn ons daar misschien niet bewust van, maar het maakt wel een aanzienlijk verschil in hoe we van een film genieten. Als we meer details kunnen zien, gaan we meer op in de wereld van de film.
Het basisidee van een thuisbioscoop is om deze elementen na te bootsen met thuisapparatuur. In het volgende deel bekijken we een overzicht van wat u nodig hebt om te beginnen.

Leave a Reply